Čoraz viac ľudí nakupuje v tomto roku dovolenky cez zľavové portály

21.08.2013 Bratislava

Bratislava 21. augusta (TASR) – Ľudia na Slovensku si čoraz častejšie vyberajú dovolenky či niekoľkodňové pobyty cez zľavové portály. Napríklad portál ZlavaDna.sk zaznamenáva nárast predaja ponúk z oblasti cestovania v tomto roku o 300 % oproti vlaňajšku. Podobne zvýšený záujem registruje aj Zlavomat.sk. Od januára 2012 do júla tohto roka minuli ľudia cez portál na cestovanie 9,5 milióna eur, z toho 5,1 milióna eur v tomto roku.

V prípade zahraničných zájazdov je podľa portálov najväčší záujem o Chorvátsko, Taliansko či o Krakov, Prahu a Budapešť alebo Tunisko. Zo Slovenska je zase najväčší záujem o Tatry a Liptov. "Môže to byť spôsobené tým, že tieto lokality ponúkajú najširší možný sprievodný program," uviedol pre TASR konateľ ZlavaDna.sk Zdenko Hoschek.

Záujem však bol aj o Oravu či Rajeckú dolinu a Slovenský raj. Priaznivci oddychových wellness pobytov s termálnymi vodami a relaxačnými procedúrami si zase vyberali zariadenia na juhu Slovenska.

O dovolenkové a wellnes pobyty sa pritom podľa predajcov starajú najmä ženy. "Údaje Zľavomatu potvrdzujú, že 75 % výletov za oddychom kúpilo práve nežné pohlavie, len štvrtinu zabezpečili ich partneri," vyčíslil riaditeľ Zľavomatu Tomáš Sroka. Dovolenkári v priemere minuli na pobyt 88 eur. V cestovaní sú tiež ľudia na Slovensku omnoho skúsenejší ako pred dvoma rokmi. Vedia, na čo majú nárok či ako spoznajú kvalitný hotel a kde si môžu nájsť referencie.
 

Vyberte región